"Ik ben begonnen als zaterdaghulp en nu is de zaak al 17 jaar van mij"

Geplaatst op maandag 23 meinieuws

“Er zijn zoveel winkeliers die hier al zo lang werken!” vertelt Olga van de Kreatief. “Er zijn nog 2 winkeliers die nog weten dat ik zwanger was van Marion en dat is best bijzonder. Vroeger was deze winkel een dropwinkeltje aan de ene kant en aan de andere kant een sieradenwinkeltje.”

De hobbywinkel Kreatief begon in 1994 onder de vlag van Kamerbeek. Marion begon in ’96 als zaterdaghulp en heeft de winkel in 2005 helemaal overgenomen. Op 1 augustus dit jaar zit Marion al 17 jaar met ‘haar’ Kreatief in het Winkelcentrum.

“Toen ik begon was iris vouwen heel populair, Net zoals pergamano, theezakjes knippen en 3D knippen. Dat 3D knippen is nog steeds wel een hobby wat veel mensen doen dus het is leuk om te zien hoe de hobbys komen en gaan. Tegenwoordig doen veel jonge mensen veel met handletteren en verven. En het handwerk zoals breien, haken en naaien blijft populair.” vertelt Marion.

Marion is echt opgegroeid in het Winkelcentrum en heeft bijna alles meegemaakt in Bloemendaal. “De hardloopwedstrijd rondom het winkelcentrum met de braderie vond ik altijd heel erg leuk! En we hadden een keer moonlight shoppen tot een uur of 11 met leuke muziek en een wijntje, dat was heel gezellig!”